lördag 23 februari 2008

Pillerpåse

Min lilla pillerpåse. Den som jag tar på kvällen, i alla fall. Det är sju olika, sedan har jag mitt p-piller också, så då är det åtta olika på kvällen. Det är inte riktigt lika många på morgonen, men inte långt ifrån. Jag har bara varit hemma idag, och hade inget spännande att ta foto på, så det fick bli pillerpåsen. Apodos, min vän. Jag kan knappt hålla reda på dem annars.

Varför manga inte ska ha svenska titlar.
Naruto: Halv-special.
Samurai Deeper Kyo: Samuraj Djupare Kyo
Rebirth: Återfödelse
Power!!: Kraft!!
Behöver jag fortsätta? Jag tycker i alla fall att det skulle bli massa fjantiga titlar om man översatte dom direkt till svenska... Ungefär som på den gamla goda tiden då alla filmtitlar översattes. Nu för tiden vet vi att en engelsk titel säljer bättre. Förutom manga som har enorma fanbaser innan mangan blir översatt, som Descendants of Darkness, som alla kände som Yami no Matsuei innan den översattes. Eller Furuba som blev Fruits Basket, fast det är inte riktigt lika hemskt, för Fruits Basket är ju original titeln.

Vad kan jag annars prata om idag? Som ni säkert har märkt får jag aldrig slut på saker att säga. Det är nog min hemliga superkraft. Fast om jag fick välja skulle jag välja att vara generation 1. Om du förstår vad jag menar, kommentera männsika!

Jag testade den nya dammsugaren idag, och istället för att dammsuga hela lägenheten två eller tre gånger så räckte det med en gång. Det är tillräckligt för att göra mig glad. :D Jag har också blivit ombedd på andra vägar att fota hur det ser ut hemma hos mig, självklart med en bättre kamera än den på mobilen, men det är i första hand ett projekt för LJ. Jag kanske delar med mig av lite bilder här också, om någon absolut vill. Men först måste det röjas upp lite här. Jag är vanligen för lat för att gå och slänga tidningar, men idag när jag tänkte att jag skulle göra det blåste jag bort när jag kom ut. O_____O Det är nog storm ute. Det knäpper och knakar i mina fönster, och det gör det bara när det blåser riktigt ordentligt ute.

Har målat också, det lilla fanskapet som låg och tittade ilsket på mig har blivit inlindad i minitork och ligger undangömd. Istället har jag försökt mig på ett lite mer klassiskt modell-tema i form av ballerinor, och det är ganska kul. Får se hur det blir när den är klar... Egentligen vill jag göra den mycket större, men jag hade bara råd med små dukar...

Vilket påminner mig om att jag ska ta och handla akvarelltejp så jag kan spänna upp mina stora akvarellpapper (ca A1 i storlek) och göra något stort att sätta upp... Nånstans. Jag vet inte. Men jag hittade några masonitskivor som jag vet att min far en gång i tiden grundade och sågade ner i mindre mått och målade akryl på. Jag tänkte mig att jag kunde använda en av dem för att spänna upp papper på, men då behöver jag snäll akvarelltejp, som man doppar i vatten och sedan tejpar det uppblötta pappret på en ram, eller som i det här fallet, på en skiva. Yes.

Något annat som ska avklaras i helgen är ett besök till Östra och hälsa på M. Jag försöker åka dit en gång i veckan, för jag vet själv hur segt det är att sitta där och det aldrig kommer nån och hälsar på, förutom hennes pappa, då, som kommer nästan varje dag. Men det tänkte jag i alla fall göra. Imorgon är det jobb, och jag har ett paket från CDJapan att plocka upp, så jag får bege mig av tidigt imorgon och hämta paketet och sen gå bort till spårvagnen. Det lär väl ta kanske tjugo minuter längre än att bara gå ner till vagnen direkt, men paket från CDJapan!! Kaya och Juka mys till mig. :3 Jag har väntat i månader nu!

Ytterligare något som borde göras är att städa undan granen. Liten är den, men det är ändå en gran, så den ska packas ner. Badrummet behöver en once-over, så blir det lite trevligare där inne. Tänkte leta någon liten hylla på Myrornas eller nåt att ha i badrummet med lite tidningar och annat bös. XD Men jag tror det kan bli trevligt med en liten hylla där inne... Det påminner mig om att jag ska boka tvätt-tid nån gång snart. Det är inte akut ännu, men varför vänta?

Det får nog räcka så idag. jag hade en massa andra saker att snacka om, men det kan vi spara till en annan dag.

Om du hade en superkraft, vad skulle det vara?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Halv-special ja!
Socker socker runa är också hiskeligt.. Angel Sanctuary, blir det änglagård eller?

Jag hade nog haft superkraften menlöshet. Allt jag rör vid blir menlöst. Eller så hade jag varit växelvarm, det verkar tufft..

Cassiel sa...

Min superkraft skulle "Randomness"... jag behöver bara vara närvarande så blir alla försök till samtal helt underliga.
*nicka*
Fear my randomness of dooooom.